Εντυπωσιακό άνοιγμα για το «300: Η άνοδος της αυτοκρατορίας»

Εντυπωσιακό άνοιγμα για το «300: Η άνοδος της αυτοκρατορίας»

Έσοδα πάνω από 42 εκατ. δολάρια το πρώτο σαββατοκύριακο της προβολής στις αμερικανικές αίθουσες

Καίτοι αρκετά μακριά από τα σχεδόν 71 εκατομμύρια δολάρια που είχε «κόψει» με το «καλημέρα» το 2007 το αδελφόν «300», η νέα αρχαιοελληνική επική περιπέτεια «300: Η άνοδος της αυτοκρατορίας» του Νόαμ Μούρο είχε έσοδα πάνω από 42 εκατομμύρια (δολάρια, πάντα) το πρώτο σαββατοκύριακο εξόδου της στις αμερικανικές αίθουσες.

Συγχρόνως, η ψηφιακά εντυπωσιακή ταινία –της οποίας η πρεμιέρα καθυστέρησε, λέει, για κάνα επτάμηνο, ώστε να δοθεί άπλετος χρόνος στην παραγωγή για τη μετατροπή της κόπιας σε τρισδιάστατο και Imax– έβγαλε κι άλλα 12,1 εκατομμύρια από το διήμερο «ανοίγματος» σε 32 διεθνείς αγορές. Επίδοση εντυπωσιακή, αν σκεφτεί κανείς ότι σε πολλές χώρες η ταινία «απαγορεύεται για τους κάτω των 18».

Ειδικά στην Ελλάδα, «Η άνοδος» έκανε τις περισσότερες εισπράξεις πρεμιέρας της τελευταίας τριετίας, ενώ την απόλαυσαν περισσότερα από 158.000 άτομα, το πρώτο τετραήμερο του ανοίγματος. Αν και, όπως ήδη είπαμε, ως «άνοιγμα» υπολείπεται κατά 29 ολόκληρα εκατομμύρια δολάρια του παρθενικού «300», υπάρχει θεωρητικά ο χρόνος να αγγίξει και η νέα ταινία τα 456 εκατομμύρια της… παλιάς.

Πηγή: tospirto.net