Η μάχη της παραμονής

Παραμονή γενική

Άλλαξαν τα δεδομένα στην ουρά της βαθμολογίας μετά τα αποτελέσματα της 30ης αγωνιστικής. Διαβάστε ποιες ομάδες κινδυνεύουν και δείτε το πρόγραμμα τους.

Νικες πολύ μεγάλης βαθμολογικής σημασίας πήραν Λεβαδειακός και Ξάνθη, οι οποίες επιβλήθηκαν των Βέροια και Πανιωνίου με 2-0. Έτσι απέκτησαν απόσταση ασφαλείας από τις τελευταίες θέσεις, ενώ το ίδιο ισχύει και για την Καλλονή, η οποία έκαμψε την αντίσταση του ΟΦΗ με 1-0. Να σημειωθεί ότι έμεινε στους 28 η ζώνη του υποβιβασμού από τη στιγμή που έχασαν τόσο η Βέροια όσο και ο Πλατανιάς.

Η βαθμολογία στην ουρά

9. ΑΕΛ Καλλονής 36

10. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 36

11. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 36

12. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 35

 SKODA ΞΑΝΘΗ 35

14. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 34

15. ΑΠΟΛΛΩΝ 29

___________________________

16. ΒΕΡΟΙΑ 28

____________________________

 17. ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 28

18. ΑΡΗΣ 20

 

ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ

Νίκη – χρυσάφι ήταν αυτή με τον ΟΦΗ, αφού πλέον η Καλλονή μπορεί να ονειρεύεται την επόμενη χρονιά μ’ εκείνη στη Super League. Αν χρειαστεί κάποιον ακόμη βαθμό τότε το παιχνίδι κλειδί θα είναι αυτό της προτελευταίας αγωνιστικής με τον Πανθρακικό.

31η Παναθηναϊκός (έξω)

32η ΠΑΟΚ (έξω)

33η Πανθρακικός (μέσα)

34η Εργοτέλης (έξω)

 

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Πήρε το κρίσιμο παιχνίδι με τη Βέροια και πλέον είναι πιο χαλαρός. Τα τελευταία δύο παιχνίδια είναι πολύ δύσκολα για τους Βοιωτούς, οι οποίοι όμως δεν είναι απίθανο να παραμείνουν στην κατηγορία και χωρίς να πάρουν άλλον βαθμό ως το τέλος της σεζόν.

31η Πλατανιάς (έξω)

32η ΟΦΗ (μέσα)

33η Παναθηναϊκός (έξω)

34η ΠΑΟΚ (μέσα)

 

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Όπως και οι Καλλονή και Λεβαδειακός έτσι και αυτός δεν κινδυνεύει επί της ουσίας. Ωστόσο, ίσως χρειαστεί 1-2 βαθμούς ακόμα και υπάρχουν παιχνίδια στα οποία μπορεί να τους πάρει αρχής γενομένης από αυτό με τον Πανθρακικό την Πέμπτη.

31η Πανθρακικός (μέσα)

32η Εργοτέλης (έξω)

33η Ολυμπιακός (μέσα)

34η Άρης (έξω)

 

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

Με μία νίκη στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές θα έχει κλειδώσει δεδομένα την παραμονή, ενώ μπορεί να μην χρειαστεί ούτε αυτή. Υπάρχουν πάντως παιχνίδια στα οποία μπορεί να πάρει βαθμούς, αφού το πρόγραμμά του είναι αρκετά βατό.

31η  Άρης (έξω)

32η ΠΑΣ Γιάννινα (μέσα)

33η Απόλλων Σμύρνης (έξω)

34η ΑΕΛ Καλλονής (μέσα)

 

SKODA ΞΑΝΘΗ

Αν εξαιρέσει κανείς το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό το πρόγραμμα της Ξάνθης είναι βατό δεδομένων και των βαθμών που αναμένεται να χρειαστεί. Δεν αποκλείεται να μείνει ακόμα κι αν δεν πάρει ούτε μία νίκη μετά τους τρεις βαθμούς που προσέθεσε στο ενεργητικό της με την επικράτηση επί του Πανιωνίου.

31η Βέροια (εξω)

32η Πλατανιάς (μέσα)

33η ΟΦΗ (έξω)

34η Παναθηναϊκός (μέσα)

 

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Έχει τρία παιχνίδια εντός έδρας και όλα δείχνουν πως δε θα κινδυνέψει μέχρι τέλους. Δεν αποκλείεται, άλλωστε, να η παραμονή να σφραγιστεί από την Τετάρτη. Ένα τρίποντο του αρκεί για να είναι σίγουρος.

31η Παναιτωλικός (μέσα)

32η Αστέρας Τρίπολης (μέσα)

33η Βέροια (έξω)

34η Πλατανιάς (μέσα)

 

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ

Έφυγε με άδεια χέρια από τη Λεωφόρο, αλλά το θετικό για εκείνον είναι πως παραμένει πάνω από Βέροια και Πλατανιά. Ωστόσο, το προγραμμά του είναι πάρα πολύ δύσκολο, αφού υποδέχεται ΠΑΟΚ και πηγαίνει στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” την τελευταία αγωνιστική. Τελικοί τα ενδιάμεσα ματς με Πανθρακικό και Εργοτέλη.

31η ΠΑΟΚ (μέσα)

32η Πανθρακικός (έξω)

33η Εργοτέλης (μέσα)

34η Ολυμπιακός (έξω)

 

ΒΕΡΟΙΑ

Έχει τον Πανιώνιο την 33η μέσα που ως τότε μπορεί να είναι αδιάφορος, ενώ το ίδιο ισχύει και για την Ξάνθη, την οποία υποδέχεται την επόμενη αγωνιστική. Δεν κατάφερε να πάρει βαθμούς στη Λιβαδειά, όμως, το πρόγραμμα στη συνέχεια είναι βατό.

31η Ξάνθη (μέσα)

32η Παναιτωλικό (έξω)

33η Πανιώνιος (μέσα)

34η Αστέρας Τρίπολης (μέσα)

 

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

Μετά την εντυπωσιακή επτάρα επί της Καλλονής ο Πλατανιάς γνώρισε την -εντός προγράμματος- ήττα από τον Ατρόμητο και πλέον δίνει τέσσερα παιχνίδια που είναι στα μέτρα του και μπορεί να πάρει βαθμούς.

31η Λεβαδειακός (μέσα)

32η Ξάνθη (έξω)

33η Παναιτωλικός (μέσα)

34η Πανιώνιος (έξω)

 

ΑΡΗΣ

Μόνο μαθηματικές είναι οι ελπίδες παραμονής του Άρη, αφού καλείται στα επόμενα τέσσερα παιχνίδια να πάρει τουλάχιστον τρεις νίκες ο Πλατανιάς να μην πάρει βαθμό και η Βέροια μέχρι έναν.

31η Εργοτέλης (μέσα)

32η Ολυμπιακός (έξω)

33η Αστέρας Τρίπολης (έξω)

34η ΠΑΣ Γιάννινα (μέσα)

pigi:sport24.gr