ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Paulopoulos Thanasis

Στον χώρο της Δικηγορίας, ο Συμβουλος του ΔΣΑ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ, ασχολείται ηδη απο το 1990 με τα συνδικαλιστικά θεματα των Δικηγόρων της Αθήνας, αρχικά ως ιδρυτικό μέλος της ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΚΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ και μετέπειτα με την ιδιότητα του μέλους ΔΣ στον ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΘΗΝΩΝ, εκλεγμένος ηδη τρεις φορές στο παρελθόν.

Με τη γνώση  και το ενδιαφέρον του για τις Νεες Τεχνολογιες και την Πληροφορική στον χώρο της Δικηγορίας  εχει συμβαλει στην ολοκλήρωση σημαντικών έργων εκσυγχρονισμου της Δικηγοριας τα τελευταια χρονια,  οπως της ηλεκτρονικής καταθεσης δικογραφου και απουλοποίησης των ενσήμων, την ηλεκτρονική πύλη του ΔΣΑ στο διαδίκτυο, την χορήγηση ψηφιακών υπογραφών στους δικηγόρους, την ηλεκτρονική πρόσβαση στη πορεία της μήνυσης και των εκθεμάτων, την αναβάθμιση της Τράπεζας Νομικων Πληροφοριων και άλλα.

Μας δήλωσε:
 “Το επάγγελμα μας στοχοποιηθηκε άδικα και θεωρήθηκε δήθεν κλειστό και πολυτελές ! Σωρεία μέτρων μας έπληξαν και οδήγησαν στη συρρίκνωση της ύλης, την οικονομική μας αφαιμαξη και την απαξίωση της εργασίας μας. Απέναντι βρήκαμε όχι μονο τους ξένους δανειστές μας αλλά και τα εγχώρια συμφέροντα, που ήθελαν το δικηγορικό επάγγελμα εξιλαστήρια θύμα και τον Σύλλογο μας αδύναμο και σιωπηλό ! Ίσως γιατι ήμασταν οι μόνοι που αντιδράσαμε στα μέτρα..
Δώσαμε μάχες, καταθέσαμε  προτάσεις, συμμετείχαμε σε διαβουλεύσεις, κάναμε αποχές, συμμαχίες, πορείες, εκδηλώσεις. Στον άνισο αυτόν αγώνα, αλλού πετύχαμε, αλλού χάσαμε..
Μέσα απο τις αλλαγές που ερχονται απο εδω και εμπρός, οφείλουμε να βγούμε δυνατοί και νικητές. Να οργανώσουμε καλύτερα το επάγγελμα μας. Να το θωρακίσουμε με ενότητα και αλληλεγγύη. Να προστατεύσουμε τη γνώση και την δουλειά μας. Να κρατήσουμε την φωνή του ΔΣΑ δυνατή και ζωντανή να προασπίζεται το δίκιο μας και το δίκιο καθε πολίτη”Ο Θανάσης Παυλόπουλος ειναι υποψήφιος με τον συνδυασμό
“ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ” και Πρόεδρο τον Γιάννη ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟ στις εκλογες της 23/24 ΦΕΒ 2014-

www.pavlopoulos.gr