Καρχαρίας έσερνε ψαρά στον ωκεανό επί δύο ώρες

Καρχαρίας έσερνε ψαρά στον ωκεανό επί δύο ώρες

 

Σαν την τελική σκηνή από το κλασσικό μυθιστόρημα του Χέμινγουεϊ “Ο γέρος και η θάλασσα” μοιάζει η περιπέτεια που έζησε ένας νεαρός φοιτητής πριν λίγες ημερες, ανοιχτά της Φλόριντα.

Ο 22χρονος Άνταμ Φισκ βγήκε με το καγιάκ του στη θάλασσα για ψάρεμα. Όλα κυλούσαν ομαλά μέχρι που ένας καρχαρίας- σφυροκέφαλος κατάπιε το δόλωμα από το καλάμι του, και άρχισε να τον παρασύρει στα ανοικτά.

Επί δύο ώρες, ο καρχαρίας έσερνε σαν έλκηθρο το καγιάκ του Φισκ, τραβώντας τον φοιτητή ολοένα και πιο βαθιά στον ωκεανό.

Σύμφωνα με τον νεαρό ψαρά, η “βόλτα” ξεκίνησε ομαλά, αλλά γρήγορα έγινε τρομακτική, όταν ο καρχαρίας άλλαξε δύο φόρες πορεία.

“Έκανε μια στροφή 180 μοιρών και ήρθε κατ ‘ευθείαν πίσω μου. Τρόμαξα πραγματικά γιατί δεν τον έβλεπα και δεν ήξερα αν ερχόταν να με δαγκώσει” δήλωσε ο Φισκ, ο οποίος ανήκει σε λέσχη …ακραίων ψαράδων!

Ο καρχαρίας έσερνε στη θάλασσα το καγιάκ για δύο ώρες, καταλήγοντας στο Lake Worth, Φλόριντα.

Ο Φισκ τράβηξε ένα πεντάλεπτο βίντεο από το “ταξίδι” με τον καρχαρία και το ανέβασε στο YouTube. Μάλιστα, σε ένα σημείο, βουτά την κάμερα μέσα στο νερό και καταγράφει το κολύμπι του καρχαρία μπροστά από το καγιάκ.

pigi:news.gr