Καταυλισμό Σύρων προσφύγων στο Λίβανο επισκέφθηκε η Αντζελίνα Τζολί

Καταυλισμό Σύρων προσφύγων στο Λίβανο επισκέφθηκε η Αντζελίνα Τζολί

Η ηθοποιός χαρακτήρισε “εμπειρία που σπαράζει την καρδιά” τη συνάντησή της με τα ορφανά παιδιά…

Η διάσημη Αμερικανίδα ηθοποιός Αντζελίνα Τζολί συναντήθηκε σήμερα με παιδιά Σύρων προσφύγων στο Λίβανο, με την ιδιότητά της ως πρέσβειρας καλής θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (HCR).

Ο Λίβανος φιλοξενεί σχεδόν ένα εκατομμύριο Σύρους που κατέφυγαν εκεί για να γλιτώσουν από τις συγκρούσεις που συνεχίζονται εδώ και τρία χρόνια στη Συρία και έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 140.000 ανθρώπους.

Η ηθοποιός χαρακτήρισε “εμπειρία που σπαράζει την καρδιά” τη συνάντησή της με τα ορφανά παιδιά, στην περιοχή Μπεκάα, στον ανατολικό Λίβανο. “Έχασαν την οικογένειά τους και ο πόλεμος τους έκλεψε την παιδική τους ηλικία. Είναι τόσο μικρά, όμως κουβαλούν το βάρος της κατάστασης σαν να ήταν ενήλικες”, είπε η Τζολί, η οποία έχει επισκεφθεί κατ’ επανάληψη τον Λίβανο, αλλά και τους προσφυγικούς καταυλισμούς στην Ιορδανία και την Τουρκία.

Η Τζολί χαιρέτισε την απόφαση που έλαβε ομόφωνα το Σάββατο το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, με το οποίο καλούνται οι εμπόλεμες πλευρές να άρουν την πολιορκία των κατοικημένων περιοχών, να σταματήσουν τις επιθέσεις εναντίον πολιτών και να επιτρέψουν την πρόσβαση των ανθρωπιστικών οργανώσεων σε όσους το έχουν ανάγκη. Εξέφρασε μάλιστα την ελπίδα της ότι η απόφαση αυτή θα αποτελέσει “την αρχή μιας νέας περιόδου” που θα οδηγήσει στον τερματισμό του πολέμου.

Η ηθοποιός κάλεσε επίσης τη διεθνή κοινότητα να δραστηριοποιηθεί και να παράσχει πόρους στον Λίβανο προκειμένου να μπορέσει η χώρα αυτή να αντιμετωπίσει την κρίση των προσφύγων.

pigi:epikaira.gr