Οι 4 καθημερινές συνήθειες που καταστρέφουν τα μαλλιά μας

Οι 4 καθημερινές συνήθειες που καταστρέφουν τα μαλλιά μας

Πέραν από το έντονο styling, τη θερμότητα από το πιστολάκι και το σίδερο, υπάρχουν και άλλα καθημερινά πράγματα που αν και δεν το φανταζόμαστε, είναι ιδιαίτερα επιζήμια για την υγεία των μαλλιών μας.
Aυτές είναι οι 4 πιο βασικές καθημερινές συνήθειες που αποτελούν «αθόρυβο» εφιάλτη για τα μαλλιά μας:

Τα λαστιχάκια
Αν φοράς όλη την ημέρα λαστιχάκια στα μαλλιά σου, σπάνε οι τρίχες και όχι μόνο δημιουργείται ψαλίδα, αλλά αδυνατίζουν και τα μαλλιά σου.
Οι εξαντλητικές δίαιτες
Η κακή διατροφή και η έλλειψη βιταμινών και ιχνοστοιχείων από το καθημερινό μας διαιτολόγιο δεν βοηθάει τα μαλλιά να δυναμώσουν και να δείχνουν υγιή! Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το πρώτο σύμπτωμα όσων πάσχουν από διατροφικές διαταραχές είναι η απώλεια μαλλιών.
Το χτένισμα κατευθείαν μετά το λούσιμο
Όπως υποστηρίζουν οι δερματολόγοι, οι τρίχες των μαλλιών είναι πολύ πιο επιρρεπής στο να σπάσουν και να πάθουν ζημιά όταν είναι βρεγμένες. Μετά το μπάνιο λοιπόν, άφησε τα μαλλιά σου να στεγνώσουν φυσικά και έπειτα χτένισέ τα.
Το σολάριουμ
Αν κάνεις σολάριουμ το χειμώνα για να διατηρήσεις το σοκολατένιο σου χρώμα, φρόντισε να προστατεύεις και να περιποιείσαι τα μαλλιά σου ακόμα περισσότερο, αφού οι ακτίνες UV τα ταλαιπωρούν σε μεγάλο βαθμό! Πηγή: faysbook.gr