Ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Δείτε φωτογραφίες από την στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα

Κάτω από έναν ανοιξιάτικο ουρανό και παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι, η στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Στην παρέλαση συμμετείχαν μηχανοκίνητα τμήματα του στρατού και εναέρια μέσα.

Παρουσία ισχυρής αστυνομικής παρουσίας η πρόσβαση στην πλατεία Συντάγματος, όπου είχαν τοποθετηθεί κλούβες της αστυνομίας και στον χώρο της παρέλασης επιτρεπόταν μόνο με προσκλήσεις ή διαπιστεύσεις.

Νωρίς το πρωί είχε πραγματοποιηθεί δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου.

«Πριν από 193 χρόνια, ένας ολιγάριθμος λαός με εξαιρετική γενναιότητα ξεδίπλωσε αρετές για τη λευτεριά του και κέρδισε. Σήμερα, ο λαός μας δίνει μάχη και αγώνα για να σπάσει τον κλοιό των δανειστών και αυτός ο αγώνας θα είναι νικηφόρος», δήλωσε στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας, μετά το πέρας της παρέλασης.

«Σήμερα στείλαμε ένα μήνυμα ισχύος, ένα μήνυμα ειρήνης. Η Ελλάδα πέρασε τα χειρότερα. Ας παλέψουμε για τα καλύτερα που έρχονται», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος. «Με σταθερά βήματα αφήνουμε πίσω την Ελλάδα της μιζέριας και των μνημονίων», τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

pigi:newsbeast.gr