Πως μπορείτε να ελέγξετε την τρέλα σας για καφέ: Νέα εφαρμογή στα smartphones βάζει φρένο στις υπερβολές

Ενας απλός τρόπος για να καταλάβεις κατά πόσο ο καφές επηρεάζει τον ύπνο σου

Μέχρι πόσους καφέδες αντέχει ο οργανισμός μας; Κοιμόμαστε σωστά; Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα έρχεται να απαντήσει το επαναστατικό «Up Coffee» το οποίο μας αποκαλύφθηκε μόλις χθες.

Εάν και εσείς δεν μπορείτε να ξεκινήσετε την μέρα χωρίς τουλάχιστον μία γουλιά καφέ αλλά καταλήγετε ακόμη και λίγο πριν τον ύπνο να απολαμβάνετε το αγαπημένο σας ρόφημα τότε μάλλον είστε εθισμένοι στην καφεΐνη!
Μέσα από ένα ιστορικό 10 ημερών του χρήστη το application «Up Coffee» είναι σε θέση να γνωρίζει τα επίπεδα καφεΐνης του οργανισμού , αλλά και κατά πόσο αυτά, αλλάζουν στην διάρκεια της ημέρας όσο εμείς πίνουμε καφέδες, δυναμωτικά ποτά, ακόμη και σοκολάτα, ποτά που επίσης περιέχουν ποσότητα καφέ.

Η εφαρμογή ειδοποιεί το άτομο όταν ξεπεράσει την συνιστώμενη ποσότητα και ταυτόχρονα το ενημερώνει για τον μέσο χαμένο ύπνο του ανά 100 mg καφεΐνης που προσλαμβάνει, αλλά και την προβλεπόμενη ώρα ύπνου. Ολοι οι άνθρωποι όμως έχουν διαφορετικό τρόπο να μεταβολίζουν τον καφέ, για αυτό και η επαναστατική ιδέα έρχεται να αλλάξει τα μέχρι σήμερα δεδομένα και να προτείνει για τον καθένα από εμάς την ημερήσια συνιστώμενη ποσότητα.

Η εφαρμογή αυτή μπορεί να συνοδεύεται και με ένα «βραχιολάκι» το οποίο επικοινωνεί με το smartphone μας μέσω bluetooth, ωστόσο, δεν είναι απαραίτητο, καθώς μπορείτε από μόνοι σας να ελέγχετε και να εισάγετε όλα τα δεδομένα κατευθείαν στο «Up Coffee».

Μέχρι τώρα η εφαρμογή έχει λάβει εντυπωσιακές κριτικές και αναμένεται να «σώσει» εκατομμύρια εθισμένους στον καφέ.

Πηγή: www.iefimerida.gr