Το μηχάνημα που θα κατασκοπεύει τα κινητά

Το μηχάνημα που θα κατασκοπεύει τα κινητά

 

To Snoopy είναι ένα λογισμικό που μπορεί να μάθει όσα λες στο κινητό σου.

 

Όπως υποστηρίζει εταιρεία για την ασφάλεια των υπολογιστών, σε λίγο καιρό μηχανές στον ουρανό θα μπορούν να διαβάζουν δεδομένα από τα κινητά.

Το Snoopy ξεγελά τα smartphones παριστάνοντας φιλικά ασύρματα δίκτυα, τα οποία με το που τα κινητά συνδεθούν επάνω τους κατεβάζουν τα δεδομένα αυτόματα!

Ο Γκλεν Ουίκινσον, ο ερευνητής της SensePost που ανέπτυξε το Snoopy, λέει: «Όταν το smartphone αναζητά τα σημεία πρόσβασης στα οποία είχε συνδεθεί νωρίτερα, αποκαλύπτει τη διεύθυνση MAC του κινητού. Αυτός είναι ο μοναδικός αριθμός της συσκευής, μέσω της οποίας μπορούμε να αναγνωρίσουμε ότι βρίσκεται σε συγκεκριμένο χώρο και σε συγκεκριμένη ώρα», λέει ο Ουίκινσον.

Με άλλα λόγια, ένα μικρό drone στο οποίο έχει τοποθετηθεί ένας μικρός υπολογιστής με το Snoopy μπορεί να παρακολουθεί διαρκώς τις κινήσεις ενός συγκεκριμένου χρήστη και έπειτα να υποκλέπτει δεδομένα, από κωδικούς πρόσβασης μέχρι μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τραπεζικά δεδομένα.

Στο συνέδριο hacking «Black Hat» που πραγματοποιείται στη Σιγκαπούρη, ο Ουίκινσον επέδειξε το σύστημα στον ανταποκριτή του BBC.

Η συμβουλή του προς τους χρήστες είναι να απενεργοποιούν τη λειτουργία Wi-Fi στο κινητό όταν δεν τη χρειάζονται.

Περισσότερα:  E-Radio.gr Daily