Χάνει τη 12η θέση η Ελλάδα στη βαθμολογία της UEFA Η Βασιλεία των Ελβετών

Χάνει τη 12η θέση η Ελλάδα στη βαθμολογία της UEFA

 

Με το ένα πόδι στους τέσσερις του Europa League βρίσκεται η Βασιλεία και φαίνεται ότι κάνει θρίλερ την υπόθεση της διεκδίκησης της 12ης θέσης στη βαθμολογία της UEFA.

Συγκεκριμένα, η Ελβετία, με μία εκπρόσωπο να της έχει απομείνει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έχει 33.225 βαθμούς και η Ελλάδα, χωρίς πια εκπρόσωπο, έχει 33.600.

Υπενθυμίζουμε ότι η νίκη δίνει σε κάθε χώρα με πέντε εκπροσώπους 500 βαθμούς και η ισοπαλία 250, όπως και η πρόκριση από τους οκτώ στους τέσσερις.

Συνεπώς, η Βασιλεία, που έχει κερδίσει με 3-0 στο άδειο -λόγω τιμωρίας- Ζανκτ Γιάκομπ Παρκ τη Βαλένθια, αν ηττηθεί στο Μεστάγια, αλλά προκριθεί, δε θα έχει βοηθήσει τη χώρα της να προσπεράσει τη δική μας, αλλά θα έχει δύο ακόμη ευκαιρίες να τα καταφέρει με μία έστω ισοπαλία στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Υπενθυμίζουμε ότι ουσιαστικά, η υποχώρηση της χώρας μας στη 13η θέση της βαθμολογίας της UEFA θα σημάνει μόνο τη στέρηση απευθείας εισόδου του κυπελλούχου Ελλάδας ή του τρίτου της βαθμολογίας στους ομίλους του Europa League τη σεζόν 2015/16, καθώς ο πρωταθλητής εκτός συγκλονιστικού απροόπτου (να πάρει το Champions League η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ή να το πάρουν η Τσέλσι ή η Ντόρτμουντ (!) και να βγουν τέταρτες (!!) στα πρωταθλήματά τους) θα έχει θέση στους χρυσοφόρους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Από την άλλη, η μάχη έχει ήδη αρχίσει για το UEFA Country Ranking του 2015 και το έργο για τη χώρα μας αναμένεται δύσκολο.

Συγκεκριμένα, θα ξεκινήσει από τη 13η θέση, με 25.700 βαθμούς, νιώθοντας ήδη καυτή την ανάσα της Τσεχίας, με 25.250, ενώ η Τουρκία είναι 12η με 26.600, η Ελβετία 11η με 27.475 και το Βέλγιο 10ο με 27.600 βαθμούς. Συνεπώς, η θέση του πρωταθλητή Ελλάδας απευθείας στους ομίλους του Champions League -για τη σεζόν 2016/17- μόνο σίγουρη δεν είναι…

 

pigi:news.gr