12 πράγματα που κάνουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι πριν κοιμηθούν

February 2, 2017
12 πράγματα που κάνουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι πριν κοιμηθούν

sleepΟι παραγωγικοί και δημιουργικοί άνθρωποι γνωρίζουν καλά ότι η επιτυχία τους αρχίζει και τελειώνει με την ψυχική και σωματική τους υγεία, η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον ύπνο.

Το τελευταίο πράγμα που κάνετε πριν πέσετε στο κρεβάτι τείνει να επιδρά ουσιαστικά στη διάθεση και στην ενέργεια που θα έχετε την επόμενη μέρα, όπως συχνά καθορίζει κατά πόσο καλά κοιμάστε.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντική η ρουτίνα που ακολουθείτε πριν κοιμηθείτε. Διαβάστε ποιές είναι οι συνήθειες των επιτυχημένων ανθρώπων.

Διαβάζουν

Οι ειδικοί συμφωνούν ότι η ανάγνωση είναι το τελευταίο πράγμα που οι περισσότεροι επιτυχημένοι άνθρωποι κάνουν πριν πάνε για ύπνο. Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα και ο Bill Gates είναι γνωστό ότι διαβάζουν τουλάχιστον μισή ώρα πριν κοιμηθούν.

De-connected από την δουλειά τους
Το καλύτερο που κάνουν είναι να κόβουν κάθε επαφή με τη δουλειά τους, ούτε emails, ούτε παρουσιάσεις, ούτε καν σχετικά βιβλία.

Μελέτες έχουν αποδείξει ότι αν συνδέετε το κρεβάτι σας με την εργασία, είναι πολύ πιο δύσκολο να χαλαρώσετε εκεί, ενώ θα πρέπει να το χρησιμοποιείτε μόνο για ύπνο και σεξ.

Ο Michael Woodward, Ph.D., ψυχολόγος και συγγραφέας, υποστηρίζει ότι «Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεστε στο κρεβάτι σας είναι να σκέφτεστε ένα email που μόλις διαβάσατε από το αφεντικό σας.»Δώστε στον εαυτό σας τουλάχιστον μισή ώρα από τη στιγμή που διαβάσατε το τελευταίο email σας μέχρι να πάτε για ύπνο.

De-connected από κάθε ηλεκτρονικό μέσο
Αυτά που είπαμε προηγουμένως ισχύουν και για τα social media ή τα παιχνίδια στο κινητό σας. Οι ερευνητές συμφωνούν ότι οποιαδήποτε οθόνη κοντά στο κρεβάτι σας κάνει πολύ περισσότερο κακό παρά καλό.
Το μπλε φως από το τηλέφωνό σας μπορεί να οδηγήσει όχι μόνο σε κακή ποιότητα ύπνου, αλλά και σε προβλήματα όρασης, καρκίνο ή κατάθλιψη.

Κάνουν μια to-do λίστα.

Βάζοντας σε τάξη τις σκέψεις σας και τις υποχρεώσεις σας για την επόμενη μέρα, αποδεδειγμένα μπορείτε να κοιμηθείτε καλύτερα!

Περνούν χρόνο με την οικογένεια τους
Ο Michael Woodward υποστηρίζει ότι είναι σημαντικό να μιλήσετε με τον σύντροφό σας, με τα παιδιά σας, ή να παίξετε με το σκύλο σας.Είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για να χαλαρώσετε και να ανταλλάξετε τα νέα σας.

 

Κάνουν μία βραδινή βόλτα
Είναι η στιγμή που θα χαλαρώσετε από την πίεση της ημέρας, θα κάνετε καλό στην υγεία σας και θα «κουραστείτε» με αποτέλεσμα να είστε έτοιμοι για ύπνο.

Ενώ υπάρχει η θεωρία ότι η άσκηση πριν από τον ύπνο μπορεί να τον αποτρέψει, το Εθνικό Ίδρυμα Ύπνωσης υποστήριξε το 2013 ότι η άσκηση, ακόμα και τη νύχτα, βοηθά στο να κοιμηθείτε καλύτερα. Επίσης βοηθά στη μείωση του στρες και του άγχους.

Κρατούν ένα « ημερολόγιο ευγνωμοσύνης»
Αν μπείτε στη διαδικασία να γράψετε τρία πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες σχετικά με την μέρα σας, θα έχετε εάν πιο ήσυχο ύπνο.Ανεξάρτητα από το πόσο άσχημα πήγε η ημέρα, οι επιτυχημένοι άνθρωποι συνήθως καταφέρνουν διώξουν την αρνητική ενέργεια και έτσι μειώνουν το άγχος.
Ο Βενιαμίν Φραγκλίνος ακολουθούσε την ίδια κάθε βράδυ: «Τι καλό έχω κάνει σήμερα;»

Οραματίζονται την επιτυχία της επόμενης μέρας
Πολλοί επιτυχημένοι άνθρωποι παίρνουν λίγα λεπτά πριν κλείσουν τα μάτια τους, για να οραματιστούν αυτά που θα κάνουν την επομένη.

Διαλογισμός
Αφιερώστε 10 λεπτά πριν από το κρεβάτι για να διαλογιστείτε. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χαλαρώσει το σώμα σας και να ηρεμήσει το μυαλό σας.

Σταθερό ωράριο ύπνου
Αν έχετε ένα σταθερό ωράριο ύπνου, ο οργανισμός μπαίνει σε μία ρουτίνα και διασφαλίζετε έναν καλό και εποικοδομητικό ύπνο.

Επίσης όταν βάζετε ξυπνητήρι, κάνετε κακό στον εαυτό σας όταν προγραμματίζετε πολλές διαφορετικές ώρες προκειμένου να ξυπνήσετε «σταδιακά». Δεν απολαμβάνετε τον ύπνο σας και ο οργανισμός δεν ξεκουράζεται, όπως το έχει ανάγκη. »

Τελετουργία υγιεινής
Το Εθνικό Ίδρυμα Ύπνωσης συνιστά να δημιουργήσετε μια τελετουργία υγιεινής που στέλνει ένα ψυχολογικό σήμα στον οργανισμό σας ότι ετοιμάζεστει για ύπνο. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει το βούρτσισμα των δοντιών, πλύσιμο του προσώπου σας, οδοντικό νήμα και χτένισμα των μαλλιών..

Ο Stephen King περιλαμβάνει το πλύσιμο χεριών του και τακτοποιεί τα μαξιλάρια του με έναν συγκεκριμένο τρόπο.

Παραλείπουν το κρασί
Σύμφωνα με μία έρευνα στη Huffington, ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία που βοηθούν στον καλό ύπνο, είναι η αποφυγή του αλκοόλ δεξιά πριν τον ύπνο.

Ενώ το αλκοόλ μπορεί σίγουρα να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε εύκολα, το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας υποστηρίζει ότι στερεί την καλή ποιότητα του ύπνου.

 

Πηγή: www.youweekly.gr

You may also like